OM OSS

Koranstudiegruppen

Monoteist.se drivs av föreningen Koranstudiegruppen. Gruppen består av troende muslimer från hela Sverige som vill samarbeta för att göra goda verk som Gud uppmuntrar till i Koranen. Våra två fokusområden är att organisera olika välgörenhetsinsatser för att stötta människor i nöd i Sverige och i andra delar av världen och att studera Koranen - enskilt och i studiecirklar. Vi vill också motarbeta missuppfattningar om islam och bidra till en bättre förståelse av Koranens budskap i samhället.

Vår utgångspunkt och övertygelse är att troende muslimer inte behöver någon annan källa än Koranen för att veta hur de ska tjäna och dyrka Gud. Koranens budskap är tydlig och fullständig (Koranen 6:114-115) och berättelser om profeten Mohammed och religiösa traditioner utanför Koranen ska inte ses som uppenbarelser och påbud från Gud. Vi delar inte upp oss i olika sekter, och kallar inte oss själva för varken sunniter eller shiiter, utan endast muslimer – underkastade till Gud. Denna ståndpunkt har vi kommit fram till genom studier av Koranen och du kan läsa mer om den under fliken Endast Koran.

Webbsidans namn ”monoteist” betyder en person som tror på att det finns endast en Gud som styr hela universumet och att ingen annan har en del av Guds makt. Därför ska vi inte tjäna och dyrka våra egna begär, änglar, andar eller andra människor. Det är endast Gud som har skapat himlarna och jorden och allting däremellan som har makten att välsigna oss och skydda oss i det här livet och i livet efter döden (39:38-46). Gud har skickat många budbärare till människor och har sänt ner upplysande skrifter för att vägleda dem ut från mörkret, in till ljuset (35:25). Koranen är en sådan upplysande skrift som vi ska hålla fast vid så att Gud må bli nöjd över oss (7:170, 43:43-44).

Här på monoteist.se lägger vi upp våra studier av Koranen. Du är välkommen att kommentera studierna och ställa frågor till författarna. Vill du komma i kontakt med oss eller delta i våra studiecirklar? Kontakta oss genom fliken Kontakt.


Frid vare över dig och hälsningar från
Koranstudiegruppenوَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

“Och låt det bli av er ett folk som kallar till det som är bättre och uppmanar till det som är förståndigt och hindrar från det som är orimligt - och dessa är de som lyckas.” [3:104]